В гостях у найдрайвовішого гурту західної України  ‘Фіра’

Як Ви почали займатися вашою професією? 
Всі ми родом з дитинства. Якщо кожен учасник колективу згадав би свою найзаповітнішу мрію, вона обов’язково була пов’язана з музикою. Зараз смішно згадувати, але дитяча фантазія допомагала виходити із скрутних ситуацій, що стояли на шляху у мрії. Так ударними інструментами ставав весь посуд в хаті, а мікрофоном служив качан від кукурудзи, а літніми вечорами сусіди ставали слухачами ексклюзивних концертів. Музикантами народжуються. А вже потім в процесі життя стають ними. Як ми почали займатися нашою професією? Та дуже просто-ми просто йшли за своєю мрією займалися тим, що особливо подобалося, аж поки не зустрілися якось всі разом на дорогах життя лише для одного-щоб продовжувати музикувати разом.
Гурт 'Фіра'
У якому стилі Ви працюєте? У чому ‘родзинка’ Вашої роботи?
Як кавер група, ми виконуємо відомі хіти українською та англійською мовами. Репертуар підбираємо таким чином, щоб він і клієнту підходив для музичного оформлення конкретних музичних подій, і щоб нам був близький. Також маємо свою оригінальну авторську програму. Випустили ряд альбомів з власною музикою. Стиль можна визначити як поп-рок, фолк-рок. Особливістю нашого гурту є драйв, енергія, щирість та проникливість. А головна родзинка-ми просто любимо музику яку виконуємо, і слухач просто не може цього не відчути.
Як Ви будуєте стосунки з колегами, конкурентами, людьми, не що займаються весільним бізнесом, але мають відношення до весільного бізнесу?
Стосунки будуємо на партнерських засадах. Ми взагалі доволі дружелюбні та відкриті люди. Не те що б зовсім білі та пухнасті, але з колегами дружимо, і не лише з рідного міста, завжди намагаємось дотримуватись домовленостей та дотримувати слова. Ну, як звичайні нормальні люди. 
Ваш найулюбленіший момент на весіллі.
На кожному весіллі свої моменти варті особливої уваги. Але з нашого досвіду десь приблизно через 2-3 години після початку святкування настає той самий довгоочікуваний момент всезагальної ейфорії, той пік свята коли усі зірки сходяться, а саме дві найголовніші-ВЖЕ і ЩЕ. Тобто ВЖЕ минув пік хвилювання, весь офіціоз залишився позаду,гості подарували подарунки і залишилися задоволеними з того факту що їхні конверти товстіші, пакунки більші а букети розкішніші ніж очікувалося, господарі нарешті розсадили усіх за столи і місць усім вистачило, близькі та друзі виголосили відповідальні тости, перший танець зачарував всіх, і наречений нарешті розслабився, наречена розуміє, що фото сесія позаду і макіяж та плаття вже не так її хвилюють, та й зрештою всі вже не голодні і подобріли, і дещо захмеліли, і стали одним цілим. І вся дружна весільна компанія ЩЕ повна сил, енергії та бажання святкувати по- справжньому. Ще ніхто не думає як добиратися додому і що завтра на роботу, і зрештою ще ніхто не хильнув лишнього. От тоді і настає улюблений момент музикантів-танцпол просто розриває, і всі на піку драйву.
Ну, а якщо б задати це питання музикантам років так 10 тому, коли весілля тривало до ранку, то відповідь була б однозначною-улюблений момент для музикантів наставав тоді, коли вони виконували свою улюблену пісню- Горіла сосна-палала.
Гурт 'Фіра' - фотосесія
Що таке популярність, у Вашому розумінні?
Популярність для нас-це коли ми під’їзджаємо до місця події, а нас зустрічають словами: О, бачите, Фіра приїхала!
На що Ви робите акцент при першій зустрічі з клієнтом? З чого починаєте розмову?
При першій зустрічі одразу намагаємось встановити простий людський контакт в спілкуванні. Перш ніж обговорювати саме свято, намагаємось більше дізнатися про людей, їхні смаки, вподобання, їхні очікування , загальне бачення та настрій свята. Тобто, все як в коханні має зійтися. Ми маємо відчути чи це наш клієнт і чи зможемо оправдати його очікування. Вважаємо, що краще відмовитись від співпраці, якщо є кардинальні розбіжності. 
Як Ви вважаєте, чому наречений і наречена запрошують на весілля саме Вас?
У нас безліч випадків, коли самі наречені нам повідомляли ці причини. Вони , чи їхні знайомі були присутні на весіллі з нашою участю, і їм настільки сподобалося, що питання вибору музичного гурту на їхнє свято було вирішене заздалегідь. Або ж вони побачили наш демо ролик в мережі, і зробили свій вибір. А взагалі в цьому є щось містичне-зовсім незнайомі люди довіряють тобі проведення найголовнішого дня в своєму житті… Хіба може цей вибір бути випадковим… І хіба можна знехтувати такою довірою?
Концерт гурту 'Фіра'
Як Ви вирішуєте конфлікти із замовниками?
Чи не найбільшим своїм досягненням вважаємо те, що не маємо серйозних конфліктів із замовниками. Причиною є те, що про все домовляємось на перед. Якщо дві сторони чітко обумовили всі питання і готові відповідально їх виконувати, то проблем зазвичай не виникає не виникає. Звичайно, непорозуміння завжди можуть мати місце, адже люди зазвичай дуже емоційні на святах і врешті решт як би не планував, бувають непередбачені моменти. Тоді намагаємось знайти вихід, компроміс якщо потрібно. На святі немає місця негативним емоціям.
Яке значення має апаратура, на якій Ви працюєте?
Звичайно, що якісна апаратура допомагає відтворити і донести до слухача якісний звук. Саме тому кожен музикант має дорогий якісний музичний інструмент відомих брендів. Також маємо власний комплект звуковідтворюючої апаратури, яка нам підходить, до якої звикли та знайшли своє звучання. Також важливим є комфорт слухача, який і забезпечується апаратурою.
'Фіра'
Звідки Ви берете енергію для роботи?
Надихає часом сама проста річ – той самий класний звук. Коли все звучить-вже хочеться грати. Ми багато подорожуємо – це теж джерело натхнення. Але головним джерелом натхнення є вдалий виступ. Коли бачиш море людей, які отримують масу позитивних емоцій від музики, коли всі емоції просто зашкалюють, то розумієш, що цей вир і є саме той омріяний стан якого постійно прагнеш. Тоді утворюється такий собі енергообмін між музикантами та слухачами, який неймовірно заряджає. Звичайно, багато слухаємо різної музики, яка теж надихає.
Будь-який професіонал у своїй роботі прагне досконалості, ставить перед собою нові цілі. Розкажіть про свої плани?
Найближчі наші плани-випустити одразу два альбоми з власною музикою. Весь музичний матеріал вже готовий, розроблено дизайн, залишилося лише втілити в життя. Також працюємо над створенням власного сайту. Плануємо запис нової пісні як резонанс останніх подій в країні. В планах також запис наступного демо ролику. Це так, на найближче майбутнє. А от амбітніші плани – хочемо подорожувати з концертами, виконувати власні композиції, і щоб скрізь нам підспівували…
Контакты:

Тел.:  (067) 804-51-59

E-mail:  rockfira@gmail.com